3 maj 2012 kl 19:07
Okategoriserade
av
1 kommentar

Gin & Titonic

Ingen kan ju ha undgått att Titanic, eller snarare the sinking of the Titanic, hade 100 årsjubileum häromsistens. Och Skrutt har blivit fascinerad av det sjunkna skeppet, trots sin ringa ålder. Det kan ju ha något att göra med att modern äger en bok om skeppet. Och barnets morfar är också ”Titanist” och Skrutt såg filmen hos dem. Det mest spännande var förstås när isberget närmade sej. Barnet har, i motsats till sin mor, ännu inte lärt sej att uppskatta Leonardo Di Caprio.

Skrutt undervisade häromdagen sin farmor och farfar i ämnet Titanic genom att säga. ”Hörni! Vet ni vad? Om 50 år finns inte Titanic längre, för då har bakterier som äter skrot ätit upp båten!”  Vilket är alldeles korrekt.

Nå, i alla fall så var Mannen på resa förra veckan och undrade vad han skulle köpa hem åt kidsen. Med det nyväckta Titanicintresset i bakhuvudet försökte han hitta något i ämnet. Och nog för att jag visste att det finns massor av mystiska Titanicgrejer där ute på marknaden; Titanicvodka och dylikt, men det som Mannen kom hem med måste var den mest onödiga prylen i vårt hus. Ett isfack där man kan skapa egna små titanicisbitar, komplett med isberg! ”Sink one in your drink”

Kolla in denhär knasiga listan, ”Gin and titonic” isbitarna är nr.7 (or should I say isbåtarna, haha). Och då är dom inte ens det värsta på listan. Alltså nog kan man sko sej på allt, det enda som krävs är bra fantasi och knasbollar som köper. Nästan så att en antichokingfeeder är snäppet bättre…

(Moderns åsikt om att det är oetiskt att profitera på katastrofer känner barnet inte till och gladdes stort åt sina isbåtar. Vilket ju är huvudsaken.)

 

Världen är en tokig plats, men det låter nog allt lite roligt med de där isbitarna…

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Anti-Spam Quiz:

 
  • Vem är jag?

    Jag är för gammal för att kallas tjej, men är under 30 så för ung för att kallas kvinna. Men ditåt. Jag bor i en håla till stad med man och två barn. Vi kan kalla dem Skrutt och Plutt. Barnen alltså. Mannen kan vi kalla för mannen. Ni kommer inte att få läsa om bakning, mode eller loppisfynd. Bakar gör jag ytterst sällan och gardiner intresserar mej inte. men hoppas att du stannar en stund i alla fall. Så, behöver Svenskfinland ännu en blogg om en småbarnsmammas vardag? Svar: Nej. Men ni får en i alla fall.
  • Senaste kommentarer

  • Hittat hit


    • Papper.fi